Over ons


Hoe het allemaal begon ...


In 1996 trouwde ik mijn man, Steven Leys. We bleven niet alleen. 10 maanden later werd ons gezin uitgebreid met onze eerste dochter, Hanne. Een broertje of zusje kon niet ontbreken. Een jaar later werd Pieter-Jan geboren. Met een tussen pauze van telkens 2 jaar volgden daarna Wouter en Marte. Ons gezin was compleet.

Na de geboorte van Pieter-Jan besloot ik om thuis te blijven om voor de kinderen te zorgen.


Na enkele jaren was de goesting groot om mij te gaan verdiepen in mijn grote passie, kruiden. Ik startte de opleiding Herborist aan de Europese Academie. Ik had de smaak te pakken. Er volgden nog heel wat cursussen o.a. Aromatherapie, kinesiologie, voedingsleer, radiësthesie en tal van andere cursussen. 


We verhuisden naar Houthulst. We wilden

een natuurwinkel en een grote tuin. Niet zomaar een tuin. We wilden er een klein natuurreservaat van maken. Zo gezegd, zo gedaan. De weide van vroeger herken je niet meer.

De tuin is ondertussen bevolkt met allerhande inheemse bloemen, planten, bomen en kruiden.

Het is ook een paradijs voor vogels, insecten, bijen, ... en af en toe een vos.


Daarnaast begon ik ook lessen/workshops te geven aan klanten van de winkel,  aan de herboristen bij Syntra en voor een firma in voedingssupplementen. 


 Advies geven  i.v.m. gezonde voeding, gezonde levensstijl, voedingssupplementen, aromatherapie ... was de rode draad doorheen de jaren.

Kwestie van je lichaam "aan de binnenkant" zo gezond mogelijk te maken.


Om het evenwicht tussen werk en gezin te bewaren, ben ik eind 2013 gestopt met de winkel fulltime open te houden. Lessen en workshops geven ben ik steeds blijven doen.


Nu anno 2020, en dankzij corona, probeer ik één van mijn volgende dromen waar te maken. Al de kennis die ik in de loop der jaren heb opgebouwd, delen met anderen. De vraag van heel wat cursisten om dit te doen gaf me het duwte in de rug die ik nodig had.

Niet onder de vorm van een boek, maar onder de vorm van een website. Hier kan altijd kennis bijgevoegd worden. Want na al die jaren leer ik nog steeds bij ... ook van mijn cursisten!


Deze informatie is niet zomaar beschikbaar. Wens je toegang tot dit gedeelte van de website kan dit aangevraagd worden via info@deheerlijke natuur.be.